Możesz w każdej chwili usunąć swoje konto E-Raiden, w aplikacji lub na stronie. Na tej stronie wyjaśniamy, jak to zrobić, które dane są usuwane, a które przechowujemy i jak długo.
W aplikacji
- Otwórz aplikację E-Raiden i zaloguj się.
- Przejdź do Ustawienia › Konto.
- Stuknij Usuń konto.
- Wpisz swój adres e-mail lub słowo DELETE i potwierdź hasłem albo, jeśli logujesz się przez Google lub Apple, kodem, który wyślemy Ci e-mailem.
Na stronie
Zaloguj się na e-raiden.vip, otwórz Ustawienia › Konto i wybierz Usuń konto. Poprosimy o to samo potwierdzenie co w aplikacji.
Zaloguj się, aby usunąć kontoNie możesz się już zalogować? Napisz na privacy@e-raiden.vip z adresu e-mail swojego konta.
Co dzieje się od razu
- Twój profil zostaje zanonimizowany i nie jest już nikomu pokazywany: usuwamy imię, opis, zawód, wykształcenie, miasto, kraj i lokalizację.
- Twoje zdjęcia zostają usunięte, razem z plikami. Kopie w naszych kopiach zapasowych są usuwane w ciągu 8 dni.
- Wrażliwe informacje w profilu, którymi zdecydowałeś się podzielić, zostają usunięte.
- Twój adres e-mail zostaje zastąpiony anonimowym, a numer telefonu usunięty; zostajesz wylogowany na wszystkich urządzeniach, a powiadomienia push przestają przychodzić.
- Jeśli Twój adres e-mail jest na naszej liście newslettera, zostaje z niej usunięty.
- Subskrypcja Premium kupiona na stronie zostaje natychmiast anulowana, więc nie zostaniesz już obciążony.
- Wysyłamy potwierdzenie na Twój adres e-mail.
Po 30 dniach
Usunięcia nie można cofnąć: konta nie da się przywrócić, nawet w ciągu tych 30 dni. 30 dni po zgłoszeniu konto zostaje trwale usunięte, razem ze wszystkim, co jest z nim jeszcze powiązane: dopasowaniami, rozmowami i wiadomościami, polubieniami, zgłoszeniami, zgodami i ustawieniami.
Co przechowujemy i jak długo
- Logi bezpieczeństwa i audytu (na przykład zapis o usunięciu konta): przechowywane do 5 lat; po trwałym usunięciu konta zostają od niego odłączone.
- Zapisy odstąpień od umowy i zwrotów dotyczące płatnej subskrypcji: przechowywane, odłączone od Twojego konta, ze względu na obowiązki księgowe.
- Płatności obsługują Stripe, Apple lub Google, które przechowują własne zapisy transakcji zgodnie ze swoimi zasadami.
Subskrypcje w App Store i Google Play
Usunięcie konta nie anuluje subskrypcji Premium kupionej w aplikacji: rozlicza ją Apple lub Google i tylko Ty możesz ją anulować, w ich sklepie. Anuluj ją przed usunięciem konta lub po nim:
Jeśli logowałeś się przez Apple, możesz też usunąć E-Raiden z aplikacji korzystających z Twojego Apple ID, w ustawieniach Apple ID.
Pytania
W razie pytań dotyczących usunięcia konta lub Twoich danych napisz na privacy@e-raiden.vip. Więcej informacji w naszej Polityce prywatności.
